Cart0
Ukupno:0,00 KM
Vaša korpa je prazna!

Jakna Alpha Industries M65 Vijetnamka

Proizvođač:Alpha Industries
Šifra proizvoda:
310,00 KM
Boja:
+ -

Opis

Tokom Vijetnama, jakna M-65 je prvobitno rađena za potrebe vojnika, a sada, civili mogu nositi ovaj pješadijski klasik - da li zbog modnih pravaca, radne pozicije ili čuvanja uspomena na vojnu službu, sasvim je svejedno.... Ova serija ima skrivenu kapuljaču, elastični regulator za struk, te izvrsnu otpornost i zaštitu. Ova vojska jakna s dva krila osigurava neobuzdanu pokretljivost. Kao dodatnu zaštitu i toplotni izolator možete koristiti M65 umetak.
• Ova jakna je šireg kroja pa prilikom naručivanja preporučujemo da se odlučite za 1-2 veličinska broja manjea od vaše tipične veličine. Dimenzioniranje ove jakne ne može se uporediti sa, recimo,  Slim Fit M-65 jaknom  jer ove dvije jakne imaju varijacije između veličina odnosno između dva stila.
• Uzmit svoj popularni autentični M-65 primjerak u maslinasto zelenoj, crnoj, ili kaki boji.
• Toplina je bez premca zagarantirana u ovom jakni koja pored zatvarača sadrži gumbiće u linijskom predijelu.
• Ova jakna je vjetro / vodo otporana, varijanta od 50% pamuka i 50% najlon idealan spoj koji odbija vodu i slična svojstva i garantuju trajnost.

POVIJEST PROIZVODA
M-65 jakna je prvi put predstavljena u kasnim 1960-im kao nasljednik  M-51 i M-43 modela terenskih jakni koje su korištene u Korejskom ratu i tokom Drugog svjetskog rata od strane vojske. Poboljšanja uključuju ugrađenu kapuljaču koja se skriva u ovratnik, dvije epolete na  ramenima, dodatni džepovi za nošenje opreme, tereta i pribor, inovativni zatvarač koji je zamijenio gumb up stil - omogućujući korisniku da brzo i bez napora ima jednostavan pristup ovom funkcionalnom dijelu. M-65 jakna također ima čičak na oba rukava u slučaju vojnik želi podesiti rolanjem rukave. Odvojivi umetak daje pruža korisniku da prilagoditi jaknu na temelju promjenjivih temperatura. Jakna se koristila puno u Vijetnamskom ratu gdje su dani veoma topli, a noći mnogo hladnije. Alpha je bila jedna od prvih kompanija koje će proizvesti M-65 u 1966. godini i nastaviti da je proizvodi preko 1990-ih. Alpha kompanija je napravila prvi model M-65 jakne za komercijalno tržište u 1970 dok je 1990  bila dostupna u različitim bojama. Danas Alpha još uvijek radi M-65, ali kao i modernu varijaciju

Povratak na: Jakne